3 Ocak 2018 Çarşamba

Ege Akdeniz Turu - Ağustos 2017




Ağustos 2017'de gerçekleştirdiğim Ege - Akdeniz turumdan fotoğraflar 

Gezi rotası;



İlk Gün rotam Erdek-Ayvalık oldu, şansıma hava dehşet rüzgarlı olmasına rağmen yol boyunca arkadan esti. Çok rahat ve hızlı bir şekilde yolculuğumu tamamladım.



Ayvalık merkezde ilk işim Ayvalık Tostu yemek oldu ve akşam için güzel bir rose şarap alıp  kamp alanına gittim.




Kamp alanı çamlık kamping, her sene 1 kere gider konaklardım fakat bu sene son oldu, eski havası kalmamış.



Sarımsaklı Plajı, deniz buzzzz. :)




Cunda adası Rahmi M. Koç Müzesi
Rumlardan kalan bir kiliseyi restore ettirip, güzel bir müzeye çevirmişler. İçerisinde neredeyse her şey vardı.

Müze ile ilgili detaylı bilgi için; Tıklayınız.

Taksiyarhıs Kilisesi - Rahmi M. Koç Müzesi



Cunda Adasında güneşi batırıyorum.




Kamp alanından kareler.




Ertesi gün zorda olsa toplanıp yola çıkıyorum, hedefim İzmir sınırlarında bulunan Dikili ve Çandarlı'yı görmek ardından da Manisa/Turgutlu'da oturan arkadaşıma gidip geceyi orada geçirmek.


Dikili / Pisa Koyu


İzmir / Denizköy




Geceyi arkadaşımda geçirdikten sonra sabah erkenden yola çıkıyorum, hedefim Aydın/Didim'e ulaşmak, orada bir kamp yeri bulup bir kaç gün kalmak.

Yol üstünde Kuşadası'na uğrayıp denize giriyorum, günün sıcak saatlerinde motor sürmekten yana değilim.


Didim'e ulaştığımda bir kamp alanına gidiyorum fakat çok kalabalık, daha sonrasında internetten bir araştırma yapıyorum ve terk edilmiş bir devlet tesisi buluyorum, kamp alanı var.










Moka Pot - İtalyanların icadı olan bir kahve cezvesi, espressoya yakın bir kahve yapılıyor.

Didim'de bulunan meşhur Apollon Tapınağı'nı ziyaret ediyorum.

Apollon Tapınağı ile ilgili detaylı bilgi için; Tıklayınız.






Kaldığım yer hakkında araştırmalar yapıyorum ve burasının Tarım ve Köy İşleri bakanlığının yaklaşık 7-8 sene önce terk ettiği bir tesis olduğunu öğreniyorum. Kamp yapan sadece ben vardım.

Kamp alanı konumu için; Tıklayınız.






Didim'de 2 gün konakladıktan sonra Bodrum'a doğru yola çıkıyorum, bu ne kardeşim Ege-Akdeniz demişsin 3 günde Egeyi bitirdin diyebilirsiniz, kendimce haklı sebeplerim var. :) Bodrum'da yeğenimi görmek için bu kadar acele ediyorum. :)

Bodrum'da kendime çok güzel bir kamp alanı buldum, Bodrum/Göltürkbükü'ne bağlı Cennet Koyu, Bodrum'da kesilmemiş ormanın olduğu tek yer diyebilirim.

Cennet Koyu konumu için; Tıklayınız.


Bodrum/Cennet Koyu
Ortalama 40 derecede seyahat ediyorum, kaskın camını açtığımda fön makinesini suratıma tutuyorlarmış gibi hissediyorum, Cennet Koyu'na geldiğimde ilk işim denize girmek oluyor.








İşte Bodrum'a gelme sebebim biricik yeğenim Azra. :)




Burada iş icabı bulunan ve çadırda konaklayan Cem abi ve oğlu Doğukan ile tanıştım, 4 gün boyunca Bodrum'da idim ve çok güzel vakit geçirdim, onlara selamımı iletiyorum.




Sabah 7-8 gibi uyandığımda ilk işim denize girmek oluyor, böyle bir keyif yok. :)




Bodrum maceramdan sonra hedefim Marmaris.


Muğla / Gökova Körfezi




Marmaris'in biraz dışında kalan güzel bir kamp alanı öğreniyorum, denize sıfır, çadırımı kurup akşam yemeğimi yiyorum.












Marmaris ve çevresini geziyorum, sıcak elverdiğince tabiiki.




Marmaris / İçmeler


Bursa'dan daha yeşil bir yer varmış. Marmaris, her yer orman mükemmel bir havası var. Marmaris'ten sonraki durağım Fethiye. 

Ayrı olarak belirtmek isterim ki Marmaris'e inen virajlı yollarda motosiklet sürmek müthiş bir tecrube.



Aşıklar Yolu


Burada bir beach club ile anlaştım. Benim gibi birçok gezgin çadır kuruyor, çok güzel vakit geçirdim. Hepsi çok güzel insanlardı.

Fethiye / Çalış Plajı My Beach Club




Fethiye'ye hatta Ölüdeniz'e neden gelinir, tabiki yamaç paraşütü yapmak için gelinir, benimde hedefim buydu. Akşam gidip bir işletmeyle anlaşıyorum.

Yamaç Paraşütü Ölüdeniz'de bulunan 2200 metre yüksekliğindeki Babadağ'ın zirvesinden atlayarak yapılıyor ve yaklaşık 30-40 dakika havada kalıyorsunuz. Pilottan talep ettiğinizde paraşütle takla dahi atabilirsiniz. 

Ücreti sezon ortasında 250 TL işletmeye, 100 TL pilota ödeme yapıyorsunuz. Değer mi? Kesinlikle.

Beni uçuran pilot Halil abi ekim gibi geldiğinde çok daha uygun fiyatlara uçabilirsin dedi. 









Paraşütten sonra Belcekız plajında takılıyorum.





Ölüdeniz yakınlarında bulunan Kayaköy, bu fotoğrafları çekmek için zorlu bir tırmanış yapmam gerekti. :) 

Burası Rumlar'dan kalma bir köy tahmin edeceğiniz üzere, detaylı bilgiyi buradan bulabilirsiniz.


Ölüdeniz / Kayaköy




Fethiye ve çevresini gezmeye devam ediyorum, sırada Tlos Antik kenti var, söylenene göre burada 60.000 insan yaşamış zamanında. 

Tlos Antik Kenti ile ilgili bilgi için; Tıklayınız.


Tlos Antik Kenti






Tlos Antik Kenti yakınlarında Şelale Park adında suyu buzzz gibi bir yer buldum, aslında yanlış yere gitmişim fakat yine de memnun ayrıldım. Hava o kadar sıcaktı ki buz gibi suyun altına girip yıkanmak çok iyi geldi.




Tabi yıkanmaktan kastım 3 saniye falandır, suyun altına girdiğimde yaşadığım duyguları tarif etmemin imkanı yok. 








Fethiye Çalış plajından ayrılıp Antalya / Kaş'a bağlı Gelemiş köyüne gittim, burada daha önce konakladım çok memnun kalmıştım, bu yazda çok memnun ayrıldım, ortam şahane.

Camel Camping İletişim bilgileri için; Tıklayınız.








Burada biraz dinlendim, birazcık gezindim. Bir hanımefendiyle tanıştık, kendisi otostopla yolculuk ediyordu, onunla birlikte Kaputaş Plajına gittik. Kamp alanından 20 km müthiş manzara ile yolculuk ettik.


Kaputaş Plajı



Kamp alanımızda mangal yakmadan olmazdı. :)




Gelemiş köyünde 2 gün konakladım ve ardından Olympos-Çıralı'ya doğru yola çıktım.
Yoldan manzaralar.




Antalya / Kaş


Antalya / Finike




Çıralıya ulaştım ve bir kamp yeri buldum fakat bir sorun var, şişme yatağım son 5-6 gündür patlak ve kaldığım yerlerde minder vs. bulmam sayesinde problem yaşamamıştım. Hem yolculuğun verdiği yorgunluk hemde yerde yatmanın zorluğu birleşince Çıralıda 1 gün kaldıktan sonra dönmeye karar veriyorum.


Antalya / Çıralı

Planlarım içinde Burdur/ Salda Gölü'nde konaklamak vardı fakat yatak meselesi yüzünden geçerken uğramak durumunda kalıyorum.



Burdur / Salda Gölü

Salda Gölü rakımı yüksek olması sebebiyle yaz aylarında bile soğuk, çok güzel bir yer.





Salda gölünden sonra tekrar Turgutlu'da oturan arkadaşıma gidiyorum, sağ olsun beni ikinci kez ağırlıyor. Sonrasında Erdek'e dönerek yolculuğumu tamamlıyorum.














7 yorum:

  1. Harikasın dostum, benim de yazın böyle bir gezi planlarım var. Eminim çok keyifli vakit geçirmişsindir. Gerçi ben kamp yapmak yerine bi pansiyonda vs konaklamayı düşünmüştüm ama şuan kamp yapmak daha eğlenceli sanki diye düşünüyorum. Sana sormak istediğim sorular var ama nerden başlayacağımı bilemedim :) ben de hyosung kullanıcısıyım 2 aydır. Senin açtığın blogdan faydalanıyorum, onun için de teşekkür ederim. Kamp yapmak zor olmadı mı? Bilmediğin yerlerde kalıyosun çünkü. Ne bileyim iti var uğursuzu var :) ben kız arkadaşımla yapmak istiyorum böyle bişey de, herhangi bi sıkıntı çıkar diye ürkmüyor değilim. Bu kamp yapmayı araştırmaya başlıyorum hemen, çok keyifli bence. Harika bi şey yapmışsın tebrik ediyorum. Sağlıcakla kal

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Ben bu kamp yapma işini uzun süredir yapıyorum. Ailemden bana kalan güzel bir hobi diyebiliriz. :)

      Kamp yapmak çoğu zaman zordur, severek yapıldığı zaman güzel oluyor. Benim bu sene yaptığım gibi kamping dışında kamp yapmanında zorlukları oldu tabii, mesela içme suyu ve tuvalet konusunda problem yaşadım. Çoğu yerde mangal yakılmasına izin verilmiyor. Bu sebeple bazen yemek konusunda da problem yaşadım. Tabii bu anlattığım zorluklar bana daha çok keyif verdi.

      Size tavsiyem eğer ilk kez kamp yapacaksanız, öncelikle 2 kişi rahat edebilmeniz için 3 kişilik bir çadır ve 2 adet kaliteli mat almanız, ardından hafta sonu yaşadığınız yere yakın yerlerde kamp yapmanız. Yani demek istediğim önce bir deneyin belki çok seversiniz belki sevmezsiniz.

      Güvenlik açısından problem yaşamazsınız diye düşünüyorum sizler gibi seyahat eden bir çok çift var.

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim cevabın içi. Yorumlarını değerlendirecem, sağolasın. Daha önce hiç kamp yapmadım, ama kamp yapanları görünce heyecan kaplıyo her yanımı :) muhtemelen herkesin kamp yaptığı yerlerde, yani kamp alanlarında kamp yaparım diye düşünüyorum. Ege bölgesinde kamp alanlarının çok olduğunu duydum. İnş bu hayalimi gerçekleştirebilirim. Erdekle ilgili yazın da çok güzel olmuş, bi haftasonu güzergahıma orayı da ekledim. Gezi yazılarının devamını bekliyorum, tekerin düz bassın :)

      Sil
  2. Guzel bir gezi olmus,tebrik ederim.gecen yaz karadenize gittim bende ama kamp beni aşardı:) otellerde kalmayi tercih ettim.Yazin karadenizde bile sicak zaman zaman zorladi beni.Bu sene de akdenize gitmeyi dusunuyorum nasipse ama sicakla nasil basa cikarim bilmiyorum:)

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel anlatmissin dostum..geçen yaz bende böyle bir planla yola çıkmıştım Edirne'den,fakat Kuşadasından Bodrum'a gecerken motorumla ufak bir kaza geçirince.4 gün Kuşadası'nda konaklamak zorunda kaldim..ve hevesim kirilip geri dönmüştüm ..ama bu Eylül başında Ege ve akdeniz turuna çıkmak istiyorum.. paylaştığın bilgiler icin teşekkürler .

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar,
    Öncelikle imrenerek ve özenerek okudum. Gerçekten güzel yerler gezip görmüşsünüz. Bir kaç şey kafama takıldı yanıtlarsanız çok memnun olurum. Geziye başladığınız mevsim neydi ay olarak? ve net olarak kaç gün sürdü yani net başlangıç bitiş tarihleri neydi hatırlıyor musunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ağustos ayında gittim ancak hangi tarihlerdi hatırlamyıyorum malesef, Başladığım noktaya döndüğümde 17 gün geçmişti. Eğer yatağım patlamasaydı daha uzun kalacaktım ama yatağı bahane edip sonlarını hızladındırdım. :)

      Sil