Motorumuz bu, bakmayın düzgün gözüktüğüne grenajları çürük ve kırık içinde, sökerken bir avuç akıllı vida çıktı heryeri silikonla tutturmuşlar. Tamamını söküp attım.
Bloğu arkadaşımla birlikte indiriyoruz, motor orijinalden 125cc hatta kanuni windys 125 ten çıkmış. 200cc silindir ve piston takmışlar fakat krank kolu kısa kaldığından piston üst ölü noktaya çıkmamış. Söktükten sonra anlaşıldı. Ben 150cc piston silindir kiti aldım. Aşırılığa gerek yok.
Bahsettiğim pistonun üst ölü noktası burası, bu durumda sıkıştırma oldukça azalıyor ve motor güç üretmiyor.
Motor bloğu ve tüm grenajlar söküldükten sonra motor bu halde, fakat malzeme kalitesi bence çok iyi tekerlekler, fren sistemi, amortisörler gayet oturaklı. Bu aşamada motor nakeda döneceği için gidonun genişliğini arttırıyorum ve aynı zamanda yükseltiyorum. Ayrıca racing olduğu için tur çok az onuda bir kaç müdahale ile daha iyi hale getiriyorum.
Sipariş verdiğim silindir piston kiti geldi, hemen montajını yaptım. Bu iş zor gibi gözüksede motor itecekli olduğundan çok basit, youtubedan bir kaç video izleyerek bu işi hallettim.
Yeni pistonumuzu takıyoruz.
Silindiride yerleştiriyorum, daha önce bahsettiğim üst ölü nokta tam olarak böyle olmalı.
Motor hacmi ile oynandığı zaman subap piyanoları ve iteceklerinde değişmesi gerekiyor, neyseki satın aldığım arkadaş orijinal itecekler ve piyanoları bana vermiştide ekstra masrafa girmeme gerek kalmadı.
Motoru topladım, subap ayarıda yaptım, şaseye oturtup çalıştırmaya geldi sıra, bunun için arkadaşıma ihtiyacım olduğundan şimdi başka bir işe geçiyorum, motorun şasesini boyamam gerekiyor çünkü bildiğiniz badana fırçasıyla parlak siyah yapmaya kalkışmışlar.
Ben tel fırça ile tüm yüzeyi temizledim ardından maskeleyip parlak siyah ve akrilik vernik attım.
Bitmiş hali bu, diğer taraftan çekmiş olsam daha iyi olurdu ama idare edin.
Evet arkadaşım ile bir gece birlikte motoru yerine oturtuyoruz, daha sonra ben elektrik tesisatını yerleştiriyorum.
Kabaca nasıl duracak diye bakıyorum, henüz bir şeye benzemiyor :)
Motorun ilk çalışmasını şaseye taktığımızda videoya aldık, daha sonra konjektör değiştirdikten sonra tekrar videoya almışım.
Debriyaj ve fren maneti, tüm kumandalar değişti, artı olarak yuvarlak far takmaya karar verdik ve sipariş ettiğim universal sayılabilecek bir farı bağlantı aparatlarını yaparak uydurdum.
Motor bloğunun şaseye önden bağlanması için parçalar elimizde mevcuttu fakat ufak bir uzatma elemanına ihtiyacı vardı, sanayide onlarıda yaptım, tornacı bir tanıdığım var sağolsun dükkanında böyle işlerle uğraşmama müsade ediyor.
Yuvarlak farda fena olmadı yani :)
Arka kuyruk grenajları boyandı ve takıldı sırada depoyu boyamak var. Ön çamurluk için yarasa çamurluğu tavsiye ettiler bir kaç işlemle uydurursun güzel olur dediler, bende sipariş ettim. (Arkadaki küçük usta benim yeğenim beraber çalışıyoruz. :))
Boya işlerine bayılırım, macun çekmeyide yeni öğreniyorum kendimi geliştireyim derken deponun her yerini macunla kapladım. :) Bir kaç yer dışında ihtiyacı yoktu aslında ama ben uğraşmak istedim. Macun çekildikten sonra zorlu bir zımparalama süreci var, parmağınızla macun üzerinden geçtiğinizde macunu eliniz ile hissetmemeniz gerekiyor. El ile zımparalama yapmadım, matkap için aparatım var onunla yaptım çok yorucu olmadı.
Macunların üzerini kapatmak için attığım bir kat boya ardından böyle gözüktü.
2 Kat boya ve 2 kat vernik ardından bu hale geldi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder